Mindfulness training / coaching

Vrijdag 17 mei start er weer een 8 weekse Mindfulness Stress Reductie training 12.30 uur tot 15.00 uur
Heb jij het er ook aan toe om:
Bewuster om te gaan met je eigen grenzen?
Bewuster gevoelens van spanningen, onrust en stresss anders te leren beantwoorden?
Gevoelens van somberheid of burn-out achter je te laten?
Gevoels van ongemak en/ of disbalans in lichaam en geest met aandacht te onderzoeken?
Meer tijd en ruimte voor jezelf vrij te maken en in contact te komen met jezelf?
Wil jij ontdekken wie je bent wanneer je gezonde aandacht aan jezelf geeft?

Mindfulness is een aandachtstraining. De training is er opgericht om meer met volledige aandacht in het huidige moment aanwezig te zijn. Tijdens een Mindfulness training ga je op zoek naar jouw automatische patronen die vaak de grootste stressor zijn. Door deze patronen te leren herkennen en erkennen, vanuit een milde open aandacht, leer je hoe je ongewenste en/ of stressvolle situaties bewuster kunt beantwoorden.
De hectiek van de dag kan er voor zorgen dat het hoofd geregeld vol zit met gedachten waardoor er een gevoel van gebrek aan ruimte ontstaat. Door de snelheid en gejaagdheid van het leven raken we steeds meer het contact met onszelf en dus ook met de omgeving kwijt. Automatische patronen nemen al snel je leven over en voor je het weet wordt je geleefd in plaats van dat je voluit vanuit je hart leeft. Deze automatische patronen zijn hardnekkig en zorgen ervoor dat we veelal onbewust in dezelfde ongewenste en/ of stressvolle situaties blijven belanden.

Omdat lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn leer je tijdens de training bewuster aandacht te geven aan lichaam en geest. Door training word je bewuster van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Hierdoor ontwikkel je een andere relatie met jouw gedachten en emoties. Je leert er afstand van te nemen, zodat je er minder door geraakt wordt. Je leert situaties objectiever bekijken waardoor jij jouw energie niet verliest maar effectief en krachtig bij jezelf blijft in uitdagende situaties.

De trainingen worden over het algemeen in groepsverband gegeven, individuele trainingen zijn in overleg ook mogelijk.
De Mindfulness training is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor het leren omgaan met stress-gerelateerde klachten.